1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Even voorstellen

Mijn naam is Mirka Bergboer. Sinds 1 juli 2013 heb ik mijn eigen diëtistenpraktijk VIP in Raalte.

In 1997 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hanzehogeschool van Groningen. Na mijn studie ben ik gaan werken als diëtist in het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede. Waar ik tot augustus 2019 met plezier heb gewerkt. Momenteel neem ik 2 dagen in de week tijdelijk waar in de Isala te Zwolle als diëtist.

Binnen mijn werk als diëtist in het ziekenhuis heb ik veel ervaring opgedaan in: voeding bij Diabetes type 1 en 2 (bij insuline, insulinepompen etc), ondervoeding en ongewenst gewichtsverlies bij diverse ziektebeelden (zoals bij ziekte, ouderen, wonden, slikproblemen), drinkvoeding en sondevoeding, hart- en vaatziekten, nierziekten en dialyse. 

Deze ervaringen neem ik graag mee voor mijn eigen praktijk. Daarnaast heb ik een persoonlijke interesse in voeding bij darmproblematiek (oa. PDS en het FODMaP- dieet). Ook ben ik betrokken binnen de BeweegKuur/, een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) bij sportcentrum LEEF Olst/ Wijhe

De begeleiding naar een gezondere leefstijl en eetpatroon en als het dieet je beter doet voelen vind ik een uitdaging. Mijn manier van werken is het samen zoeken naar een passende manier om met eten en het dieet om te gaan. Het moet haalbaar en praktisch zijn. Mijn doel is dat iemand die zijn/haar eetpatroon wil aanpassen, het op een gegeven moment niet meer als een dieet gaat zien, maar het zo heeft ingepast in het dagelijkse leven dat het vanzelf gaat.

Dit alles heeft geresulteerd in het starten van mijn eigen Diëtistenpraktijk VIP, Voeding in Praktijk.

Wellicht tot ziens in de praktijk!

 

 

 

Kwaliteitsregister voor paramedici

Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Om in dit register ingeschreven te staan, moet aan een aantal belangrijke eisen voldaan worden, zoals o.a. het behalen van punten d.m.v. bijscholingen, lesgeven, voorlichting geven etc.

Ik volg regelmatig scholingen op diverse vakgebieden om mijn kennis up to date te houden. Met enige regelmaat heb ik diverse post-HBO studies gedaan waaronder; Voeding bij Diabetes, Voeding bij intensieve insulinetherapie en insulinepompen, Voeding bij Nierziekten (meerdere), FODMaP nascholing, Motivational Interviewing en de Directe Toegankelijkheid Dietetiek.

Daarnaast ga ik met enige regelmaat naar symposia en congressen op allerlei gebieden om mijn kennis up to date te houden.

In 2011 heb ik mijn lesbevoegdheid behaald aan de Hogeschool van Windesheim.

 

.